Tian Stephansen

Psykolog Tian Stephansen

Hvordan vælger man egentlig en psykolog?

Der kan være mange ting der spiller ind – fx geografi, økonomi, problemstillingerne psykologen har kendskab til m.m. Det kan faktisk føles som lidt af et sats, når man booker den første samtale. Det er også først når vi møder hinanden, at du kan få den bedste fornemmelse af, om jeg er den rette psykolog for dig.

For mange af os kan det være lidt sært at sidde overfor en person og dele personlige dele af sit liv – særligt når psykologen ikke rigtig taler om sig selv. 

Det er vigtigt for mig, at terapien er din tid. Derfor fylder jeg kun det, der giver mening i vores samtaler.

Det kan dog være rart at vide lidt om sin psykolog på forhånd, så du har en idé om, hvem du sidder overfor.

Om mig

Mit navn er Tian, og det navn har jeg selv valgt. Jeg bruger pronominerne han/ham og de/dem.

Jeg har på egen krop oplevet hvordan det er at bryde med det, der blev forventet af mig. Det bragte mig på en uventet rejse, hvor jeg stillede skarpt på det, der optager mig i dag – nemlig identitet, minoriteter og LGBT+. 

Jeg har selv erfaring med at gå i terapi. Derfor ved jeg også hvordan det er at stagnere i samtalerne, eller nå følelsesmæssige gennembrud, så sammenhængene i mit liv giver mening for øjnene af mig. Det er denne mening i mine følelser, der hjælper mig til at skabe et sundt liv for mig. 

Jeg valgte at blive psykolog, fordi personlige historier rører og inspirerer mig. Jeg lærer utrolig meget af mine klienter og om vores alles menneskelige potentialer for lindring, bedring og forandring.

Jeg er desuden hverdagsaktivist og arbejder for at sætte fokus på LGBT+ problemstillinger i dagens Danmark. Dette gør jeg bl.a. gør via min podcast “Kassetanker”, samt oplæg og undervisning, men særligt gennem de små, uventede samtaler.

Jeg hører desuden podcasts, som var det ilt til lungerne.

normkritisk psykolog i aarhus
Fakta

Cand. psych. fra Aarhus Universitet i 2019.

Født i Aarhus i 1992.

Primær-metode: ISTDP (Intensive Short-term Dynamic Psychotherapy)

Book en opstartssamtale

Ønsker du at starte et forløb hos mig, så kan du læse mere om det praktiske og række ud her.