Tian Stephansen

Normkritisk terapi om kønsidentitet og seksualitet

Samtale
terapi

Måske du er nået frem til denne side, fordi du har spørgsmål til din kønsidentitet eller seksualitet? Måske du søger en psykolog, der tilstræber sig ikke at putte dig i en kasse, du ikke passer i? 

Jeg vil altid holde for øje, hvordan samfundet kan pege os i en specifik retning, hvor vi måske ikke kan genkende os selv. Normkritisk terapi handler derfor om, at jeg tjekker ind med din forståelse af dig. Dette gælder uanset om du finder mig, fordi du allerede er afklaret med hvem du er, eller om du først er begyndt at spørge nu.

Nedenfor kan du læse om hvad jeg kan hjælpe dig med, om terapi er noget for dig, samt priser.

Terapi hos mig

 

Vidste du, at som pilot, så styrer man ikke retningen på sit fly, men snarere retter man det ind, når maskinen kommer ud af kurs? Grunden til at vi ikke “bare” selv ændrer vores adfærd og mønstre, handler ofte om, at vi ikke selv ser at vi er ude af kurs. 

Oplever du at gøre ting du fortryder, hvor du bare ved bedre, men alligevel havner i en selvdestruktiv handling? Oplever du tvivl om, hvad du har brug for eller føler, og får svært ved at træffe meningsfulde beslutninger for dit liv? Måske du genkender at blive angrebet af selvkritik, når du har brug for at være kærlig ved dig selv? 

Der er en årsag til, at vi gør som vi gør. Som børn er vi særligt opsatte på at sikre vores forældres og omsorgspersoners kærlighed og beskyttelse, og hvad der kan have været en nødvendig strategi i barndommen, kan måske blive et meget smerteligt mønster som voksen. 

Min opgave som din psykolog er at støtte dig til at drage omsorg for dig selv, så du kan blive en kærlig kraft i dit eget liv og blive fri for mønstre, der går ud over dig. 

Jeg har en specialiseret baggrund med køn, seksualitet og normkritik, der kan fungere som en tavs viden i terapien, medmindre du selvfølgelig gerne vil tale om din specifikke oplevelse med at stikke ud fra normen.

Kort sagt, tilstræber jeg mig at hjælpe dig til at holde kursen i den retning du ønsker. 


Jeg er særligt specialiseret i

Identitet
Hvem vi er og hvem vi tror, vi bør være, hænger ikke altid sammen. Når vi standser op og forholder os til vores følelser, kan vi komme nærmere de afkroge af vores identitet, som vi ønsker at fremhæve. Måske du oplever ikke at vide hvem du er eller hvem du ønsker at være? 

Jeg har særligt erfaring med spørgsmål om køn og identitet. 

Minoritetsstress
Denne form for stress hænger sammen med at være minoritets-person, og opleve sin anderledes-hed på belastende måder. Måske du oplever diskrimination eller ubehag – sammen med andre eller alene? Jeg gør hvad jeg kan for ikke at tilføje til denne stress, og vi kan sammen finde ud af hvordan du bedst støttes i din problemstilling.

Angst og depression
Angst er en frygt-reaktion der kan forhindre os i de ting vi ønsker os, og er derfor ikke udelukkende en diagnose, men en tilstand, der kan hæmme os i at mærke følelser og træffe meningsfulde beslutninger, uden frygt. På lang sigt kan vi blive deprimerede og fastlåste i vores liv, ude af stand til at se os ud af vores symp-tomer. Sammen kigger vi på, hvad din angst vil dig, og hvad der gemmer sig under den. 

Tvivl?
Tvivl kan være sundt i de rette doser og kontekster, men nogle gange er problemet, at man ikke ved hvad problemet er. Man ved bare, at man lider af (måske livslange) symptomer og måske har mistet håbet for at finde kilden og få det bedre. Vi skyr ikke fra tvivlen, men i stedet anser vi det, som en blokering, som du ønsker hjælp til. 

Er terapi noget for mig?

 

Terapi er en finurlig størrelse. Resultaterne er måske først til at mærke når man kommer fra den 4., 5. eller måske 10. samtale, men forskningen peger på, at blot det at række ud efter hjælp faktisk udgør en stor del af bedringen i starten af et forløb. Desuden er relationen mellem klienten og terapeuten også en væsentlig faktor for processen, og derfor er det også betydningsfuldt at tale om relationen i terapien. 

En psykolog er derfor både et tale-redskab, hvis opgave er at forstå, støtte og udfordre; men samtidig en mulighed for at blive set af et medmenneske. Terapi bliver på denne måde en øvebane til at skabe nære og sunde relationer – særligt til os selv. 

Det er meget normalt at man kan brænde inde med ønsket om at starte i terapi, men ikke vide hvor man skal starte. Dette kan terapeuten hjælpe med at stille skarpt på. Kort sagt, oplever du at have lyst til eller behov for terapi, så er det nok det rette skridt for dig.

Priser

Den første samtale vil være en dobbeltsession (115 min.) da jeg vil sikre mig, at vi har god tid til at komme ind på det, du ønsker min hjælp til.

Betaling foregår via enten MobilePay til MyShop nr.: 867936 eller netbanksoverførsel til reg. nr. 6180 og kontonr. 0015180226.

Du får selvfølgelig en faktura, hvis du ønsker det.

Indtil videre kan man desværre ikke få tilskud fra sygesikringen hos mig.

Individuel terapi

Priserne for enkelte samtaler er således:

Individuel samtale (55 min.): 900 kr.

Individuel samtale (85 min.): 1200 kr.

Hvis det ønskes er det muligt at særaftale længere tid.

Klippekort

Jeg tilbyder også rabat på klippekort til flere samtaler, hvis det ønskes.

6 individuelle samtaler (55 min.): 4900 kr. 
(du sparer 500 kr.)

6 individuelle samtaler (85 min.): 6900 kr. 
(du sparer 900 kr.)